Campanii/acţiuni de prevenire a corupţiei pentru conştientizarea cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie, adresate personalului M.A.I. şi cetăţenilor

Furnizat de: Direcţia Generală Anticorupţie


Grad de sofisticare

Apasă aici să vezi ce înseamnă
1
Informare

Procent digitalizare (include fluxurile interne)

0 %

Beneficiari

Cetățeni
Mediul de afaceri
Instituții publice
Angajații MAI
Cetățeni români
Cetățeni străini
Fără limită de vârstă

Taxe

Gratuit

Serviciu public înființat în anul

2013

Scurtă descriere

Campania de prevenire a corupţiei reprezintă un ansamblu de acţiuni de amploare, desfăşurate la nivel naţional, regional sau local, ce implică utilizarea mai multor materiale cu caracter preventiv, pentru conştientizarea de către personalul M.A.I. şi cetăţeni a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie.
Acţiunea de prevenire a corupţiei reprezintă o activitate desfăşurată la nivel naţional, regional sau local, ce implică utilizarea unui număr redus de materiale cu caracter preventiv, pentru conştientizarea de către personalul M.A.I. şi cetăţeni a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie.
Campaniile şi acţiunile de prevenire a corupţiei pot fi organizate şi implementate cu sprijinul structurilor M.A.I. din care face parte publicul-ţintă sau cu care interacţionează publicul-ţintă, precum şi cu sprijinul altor entităţi din afara M.A.I.

Notă: Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 62 din 13 iunie 2018 privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei şi de educaţie pentru promovarea integrităţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pașii procedurali

Campaniile și acțiunile de prevenire a corupției, desfăşurate la nivel naţional, regional sau local sunt activități cu caracter preventiv menite să conștientizeze, atât personalul MAI, cât și cetățenii, despre cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție. Resursele financiare necesare realizării campaniilor și acțiunilor de prevenire a corupției pot proveni din bugetul MAI, DGA, al partenerilor și a altor finanțatori.

Statistici (estimări anuale)

140

activități (2020)

3684

persoane participante (2020)

106

activități (2021)

70475

persoane participante (2021)

132

activități (2022)

74886

persoane participante (2022)

39

activități (2023)

108665

persoane participante (2023)

Baza legală

  • Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 62 din 13 iunie 2018 privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei şi de educaţie pentru promovarea integrităţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Documente electronice

Nu se gestionează (primesc/transmit) documente în format electronic în cadrul acestui serviciu public.

Alte instituții implicate

Nu sunt implicate alte instituții în furnizarea acestui serviciu public.

Timpii de livrare

Timp mediu de livrare Timp maxim de livrare Descriere
3 Luni 12 Luni Perioada de derulare a unei campanii.

Contact


Șoseaua Olteniței, nr. 390A, sector 4, București, cod poștal 041337