Emiterea avizului în vederea autorizării furnizorilor de formare profesională a adulților în ocupațiile din domeniul reglementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Furnizat de: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă


Grad de sofisticare

Apasă aici să vezi ce înseamnă
3
Interacțiune bidirecțională

Procent digitalizare (include fluxurile interne)

10 %

Beneficiari

Cetățeni
Mediul de afaceri
Instituții publice
Angajații MAI
Cetățeni români
Cetățeni străini
Vârsta minimă: 18 ani

Taxe

Gratuit

Serviciu public înființat în anul

2014

Scurtă descriere

Serviciul se adresează furnizorilor de formare profesională a adulților din România pentru ocupațiile din domeniul reglementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în vederea autorizării.

Printre exemplele de ocupații se regăsesc cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, servant pompier, inspector protecție civilă, șef serviciu voluntar/privat pentru situații de urgență sau proiectant sisteme de securitate.

Pașii procedurali

1. Activitatea de avizare se desfășoară la solicitarea furnizorului de formare, prin depunerea de către acesta a cererii de emitere a avizului, însoțită de dosarul de avizare, în două exemplare distincte, la sediul IGSU sau prin poștă. Documentația poate fi transmisă (un singur exemplar) și prin e-mail la avizarefurnizori@igsu.ro.
2. Activitatea de analiză se execută de către personalul desemnat din cadrul Direcției pregătire pentru intervenție și reziliența comunităților.
3. Avizul se emite de către inspectorul general al Inspectoratului General, în baza referatului întocmit de către personalul desemnat, avizat de șeful Direcției pregătire pentru intervenție și reziliența comunităților, verificat de șeful Serviciului protecție și reziliența comunităților.
4. Soluționarea cererilor de avizare se face în termen de 30 de zile de la data înregistrării.
5. În cazul respingerii, se transmite adresă de răspuns către solicitant (prin poștă sau electronic, în funcție de modalitatea de depunere a cererii), care va conține și motivele respingerii. Solicitantul poate relua procedura după actualizarea documentației, potrivit măsurilor propuse în adresa de respingere.
6. În cazul în care sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute din metodologie, se emite avizul însoțit de un exemplar al documentației vizată spre neschimbare. Avizul se transmite prin poștă, indiferent de modalitatea de depunere a cererii.

Statistici (estimări anuale)

66

Cereri de emitere a avizului

41

Avize emise

Baza legală

  • Ordinul ministrului muncii, solidarității sociale și familiei și al ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 353/5.202/2003 , cu modificările și completările ulterioare
  • METODOLOGIE din 17 mai 2017 privind emiterea avizului în vederea autorizării furnizorilor de formare profesională a adulților în ocupațiile din domeniul reglementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Documente electronice

Tip document Se poate transmite prin Tip semnătură Observații
cerere E-mail
CD / DVD / flash drive
Calificată

Alte instituții implicate

Nu sunt implicate alte instituții în furnizarea acestui serviciu public.

Timpii de livrare

Timp mediu de livrare Timp maxim de livrare Descriere
7 Zile calendaristice 30 Zile calendaristice Timpul de emitere a avizului

Contact


strada Banu Dumitrache nr. 46 sector 2 București