Certificarea conformitatii in vederea introducerii pe piață a mijloacelor tehnice pentru apărarea împotriva incendiilor

Furnizat de: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă


Grad de sofisticare

Apasă aici să vezi ce înseamnă
1
Informare

Procent digitalizare (include fluxurile interne)

25 %

Beneficiari

Cetățeni
Mediul de afaceri
Instituții publice
Angajații MAI
Cetățeni români
Cetățeni străini
Vârsta minimă: 18 ani

Taxe

Se percep taxe

Serviciu public înființat în anul

2004

Scurtă descriere

Prezentul serviciu public asigură certificarea conformităţii în vederea introducerii pe piaţă în România a mijloacelor tehnice pentru apărarea împotriva incendiilor, în domenii care nu sunt acoperite de legislaţia Uniunii Europene de armonizare. Introducerea pe piaţă se realizează în baza unui certificat pentru introducere pe piaţă, eliberat în conformitate cu prevederile actelor normative in vigoare.
Evaluarea în vederea emiterii certificatului pentru introducere pe piaţă se face de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă.

Pașii procedurali

1. Pentru iniţierea activităţii de evaluare a conformităţii în vederea introducerii pe piaţă a produsului, solicitantul depune o cerere însoțită de documente solicitate, la sediul CNSIPC.
2. CNSIPC îi comunică în scris solicitantului eventualele neconformităţi constatate, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.
3. În cazul în care solicitantul nu rezolvă toate neconformităţile în termen de 30 de zile lucrătoare de la primirea notificării scrise, cererea pentru certificare se respinge.
4. Cererea solicitantului se procesează în cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei complete.
5. În cazul în care cererea pentru certificare se respinge, solicitantul este informat cu privire la decizia de respingere, cu precizarea motivelor care au stat la baza luării deciziei, printr-o adresă care se transmite prin e-mail.
6. În cazul în care cererea pentru certificare se aprobă, exemplarul nr. 1 al certificatului pentru introducerea pe piaţă se înmânează personal solicitantului, la sediul CNSIPC.

Taxe

Valoare Descriere Plată online Platformă plată online Act normativ
1 318,29 RON tarif prestări servicii în vederea analizării dosarului depus de solicitant Da Prin virament bancar către contul de Trezorerie Sector 2 al CNSIPC Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 88 din 02.04.2012, cu modificările și completările ulterioare

Statistici (estimări anuale)

130

Certificate/notificări

Baza legală

  • Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 88 din 02.04.2012, cu modificările și completările ulterioare
  • ORDIN Nr. 231 din 18 octombrie 2011 pentru aprobarea unor reglementări tehnice privind cerinţele tehnice generale şi condiţiile pentru introducerea pe piaţă a mijloacelor de apărare împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare

Documente electronice

Nu se gestionează (primesc/transmit) documente în format electronic în cadrul acestui serviciu public.

Alte instituții implicate

Nu sunt implicate alte instituții în furnizarea acestui serviciu public.

Timpii de livrare

Timp mediu de livrare Timp maxim de livrare Descriere
20 Zile calendaristice 45 Zile calendaristice Certificarea conformităţii în vederea introducerii pe piaţă în România a mijloacelor tehnice pentru apărarea împotriva incendiilor.

Contact


Bucuresti, Bd. Ferdinand I, nr 139, sector 2