Eliberarea formularelor standard multilingve pentru certificatele de cazier judiciar eliberate persoanelor fizice care nu sunt înscrise în cazierul judiciar.

Furnizat de: Poliţia Română


Grad de sofisticare

Apasă aici să vezi ce înseamnă
Nu este digitalizat

Procent digitalizare (include fluxurile interne)

0 %

Beneficiari

Cetățeni
Mediul de afaceri
Instituții publice
Angajații MAI
Cetățeni români
Cetățeni străini
Fără limită de vârstă

Taxe

Gratuit

Serviciu public înființat în anul

2016

Scurtă descriere

Potrivit Regulamentului UE 2016/1191 al Parlamentului European și al Consiliului, certificatele care atestă absența cazierului judiciar pot fi însoțite, la solicitarea titularului, de formulare standard multilingve, instrumente ajutătoare pentru traducere în oricare dintre limbile oficiale ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Pașii procedurali

1. Persoana îndreptăţită să solicite formular standard multilingv este titularul certificatului de cazier judiciar sau împuternicitul acestuia, potrivit legii.
2. Din conţinutul cererii trebuie să reiasă faptul că deponentul solicită eliberarea unui formular multilingv şi statul membru în care urmează a fi utilizat.
3. Cererea poate fi depusă în același timp cu cererea pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar sau la o data ulterioară, situaţie în care este necesară prezentarea certificatului de cazier judiciar emis anterior, însă nu mai târziu de expirarea acestuia (6 luni de la eliberare).
4. Cererea va fi soluţionată pe loc sau in termen de 3 zile de la primirea acesteia.
5. Formularele standard multilingve pot fi descărcate de către persoana interesată şi de pe portalul european E-justiţie, iar ulterior prezentate la unitatea de poliţie care eliberează formulare standard multilingve.
6. În funcţie de statul membru în care urmează a fi prezentat certificatul de cazier judiciar, formularul va fi selectat dintre modelele existente (formular româno-englez, formular româno-finlandez etc.).
7. Formularele se completează în limba română de către lucrătorii din cadrul structurilor de cazier judiciar. Formularele pot fi completate atât electronic, cât şi manual cu litere majuscule. Acestea se semnează de către lucrătorul care le-a completat în caseta destinată semnăturii se aplică ștampila unității, după care se înmânează solicitantului.

Statistici (estimări anuale)

78

Formulare multilingve emise în perioada iunie-septembrie 2020

Baza legală

  • Regulamentul (UE) nr. 2016/1191 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 iulie 2016 privind promovarea liberei circulații a cetățenilor prin simplificarea cerințelor de prezentare a anumitor documente oficiale în Uniunea Europeană și de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012

Documente electronice

Nu se gestionează (primesc/transmit) documente în format electronic în cadrul acestui serviciu public.

Alte instituții implicate

Nu sunt implicate alte instituții în furnizarea acestui serviciu public.

Timpii de livrare

Timp mediu de livrare Timp maxim de livrare Descriere
10 Minute 3 Zile lucrătoare Formularele standard multilingve se eliberează în cel mult 3 zile de la data solicitării

Contact


Structurile de cazier judiciar desemnate să elibereze certificate de cazier judiciar https://www.politiaromana.ro/ro/contact