Postat la data de: 26.06.2024, ora 15:50

Concurs adjunct sef grup nave (pentru marina) la Grup de Nave Sulina

Garda de Coasta organizează:
| concurs - funcție de conducere |
În conformitate cu:
  1. Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare
  2. Ordinul M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie, cu modificările şi completările ulterioare
  3. Adresa Direcției Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră cu nr. 94782 din 01.04.2024, nota raport nr. 3186753 din 22.03.2024 întocmită la nivelul Gărzii de Coastă și aprobată la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
Posturi scoase la concurs:
Polițist
  • Ofițer de poliție

Nivel funcție: Conducere - perioadă nedeterminată

  • poz. 1915 - Adjunct sef grup nave prevăzut cu gradul de Comisar șef de poliție - arma: Politia de Frontiera Romana, unitatea: IGPF-Garda de Coasta - Grup de Nave Sulina, jud. TL, ORAS SULINA, Domeniu de activitate: Comandă/conducere
Mențiuni despre concurs:
Candidatul se poate înscrie: Pe un singur post
Concursul NU ESTE organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial
Condiții generale și criterii specifice:

a) este declarat «apt medical» şi «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop; Evaluarea psihologică se susține anterior probelor de concurs. Candidaţii declaraţi „inapt” psihologic nu vor fi programați la concurs, candidaturile acestora urmând a fi respinse ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale;
b) nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală;
c) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
d) îndeplineşte condiţiile de vechime şi studii.


Cerințele postului:
  • gradul profesional: minim inspector de poliţie.
  • pregătire de bază: studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licenţă (S), absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental (DFI)- ştiinţe inginereşti sau ramura de ştiinţă (RSI)- Inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială şi management, domeniul de licenţă (DL)- Inginerie marină şi navigaţie.
  • autorizaţii speciale pentru exercitarea atribuţiilor postului: să deţină/să obțină certificat sau autorizaţie de acces la informaţii clasificate naționale din clasa "secret de
    stat", nivel "strict secret".
  • vechime în muncă/din care în MAI: 4 ani vechime în muncă, din care 4 ani vechime în M.A.I.
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei: 2 ani.
  • perioada pentru acomodarea la cerinţele postului: 6 luni.
  • definirea sumara a atributiilor postului: - coordonează nemijlocit activitatea componentelor organizaţionale din structura Grupului de Nave Sulina stabilite conform organigramei şi îndeplineşte atribuţii pe linie de organizare instituţională şi management operaţional, cu respectarea actelor normative în vigoare.
    - coordonează, organizează, îndrumă, controlează şi răspunde de modul de desfăşurare al activităţii pe linia controlului la frontieră cu respectarea actelor normative în vigoare.
    - planifică, organizează şi coordonează activitatea de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    - desfăşoară activităţi privind protecţia informaţiilor clasificate, în limitele conferite de prevederile legale în vigoare.
  • parametri privind starea sănătăţii somatice: apt medical pentru funcţia de conducere.
  • trăsături psihice şi de personalitate: apt psihologic pentru funcţia de conducere.
Dată Limită:
Dată limită depunere cerere înscriere:
03.07.2024, ora 14:00
Dată limită depunere dosar: 
10.07.2024, ora 14:00
Dosar recrutare

    Dosar politisti - conducere
  1. *Cerere de înscriere
    (conform modelului anexat)
  2. *Curriculum Vitae, modelul comun european
    (conform modelului anexat)
  3. *Copii ale documentelor care atestă nivelul și specializarea studiilor impuse de cerințele postului
    (- diploma de absolvire a studiilor și, după caz, foaia matricolă / suplimentul la diploma și/sau orice alte documente care atestă nivelul și specializarea studiilor;
    - se vor accepta adeverinţele de studii numai dacă aceste documente sunt în termenul de valabilitate;
    - candidaţii care au absolvit studii în alte state vor prezenta documentele echivalate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale;
    - candidatul se va asigura că nu lipsesc pagini din aceste copii
    )
  4. *Copie act identitate
    (- copia cărții de identitate
    - cartea de identitate trebuie să se afle în perioada de valabilitate
    )
  5. *Declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare
    (conform modelului anexat)
  6. *Adeverinţă care conţine rezultatul ultimului examen medical de bilanţ eliberată de medicul de unitate cu mențiunea ”apt medical promovare funcții de conducere”;
    (- adeverința este valabilă doar pentru promovarea în funcția de conducere pentru care a fost solicitată examinarea medicală)
  7. *Adeverinţă eliberată de unitatea de provenienţă
    (Din adeverință trebuie să rezulte:
    - nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de candidat nu s-a pus în mişcare acţiunea penală;
    - a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
    - vechimea în muncă/ specialitatea structurii;
    - vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
    - nivelul de acces la informaţii clasificate;
    - alte informații solicitate de comisia de concurs în funcție de nivelul funcției de conducere pentru care se organizează concurs.
    Adeverința este valabilă doar dacă a fost emisă ulterior publicării acestui anunț.
    )

    1. Documentele marcate cu * sunt obligatorii.
Verificare Aptitudini
Evaluare psihologică
  1. Evaluarea psihologică se realizează de către structurile de specialitate ale MAI.

  2. Data, ora și locul de desfășurare a evaluării psihologice vor fi afișate în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină.

  3. Alte informații se regăsesc în secțiunea ”Condiții generale și criterii specifice” de mai sus.

  4. Contestaţia se formulează în scris, în nume personal, se adresează Centrului şi se depune la sediul structurii organizatoare, în termen de 3 zile lucrătoare de la luarea la cunoştinţă a avizului psihologic.

  5. Deoarece examinarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate și vor fi communicate candidaților prin postare în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină și prin afișare la avizierul unității.

Validarea dosarelor:
  1. După depunerea dosarelor de recrutare, comisia de concurs va verifica, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înaintea primei probe a concursului, corectitudinea întocmirii dosarelor de recrutare a candidaţilor, respectiv îndeplinirea de către candidaţi a condiţiilor de participare la concurs, urmând a se pronunţa cu privire la validarea/invalidarea acestora.
  2. Lista candidaţilor care nu îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, cu precizarea acestora, se afişează în secțiunea de fișiere a acestui anunț, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de desfășurarea primei probe de concurs.
Probe Concurs
Proba - Interviu pe subiecte profesionale (funcții conducere polițiști)
Perioada de desfășurare a probei: 05.08.2024, ora 12:00
  1. Pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

  2. Aprecierea rezultatelor finale ale probei se face cu note de la 1 la 10 (1 punct se acordă din oficiu).

  3. Rezultatele interviului se afişează în secțiunea fișiere a acestui anunț.

  4. Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale și se va desfășura la sediul Gărzii de Coastă din municipiul
    Constanța, Aleea Zmeurei, nr. 3, județul Constanța, în data de 05.08.2024, ora 12.00.

  5. Interviul structurat pe subiecte profesionale are drept scop aprecierea cunoștințelor profesionale, precum și a aptitudinilor, abilităților, atitudinilor și motivațiilor relevante pentru îndeplinirea atribuțiilor postului, în acord cu tematica și bibliografia de concurs. Interviul prevăzut poate cuprinde, cu
    respectarea tematicii și bibliografiei de concurs, subiecte prin care se solicită analiza unor situații specifice ori identificarea de soluții la spețele profesionale prezentate. De asemenea, interviul poate să cuprindă elemente referitoare la capacitatea de a lua decizii și de a evalua impactul acestora, exercitarea controlului decizional, precum și capacitatea managerială.

  6. În cadrul interviului structurat pe subiecte profesionale, comisia de concurs adresează întrebări candidatului, fără a depăși tematica și bibliografia afișate și în concordanță cu atribuțiile și responsabilitățile prevăzute în fișa postului scos la concurs. Pentru fiecare întrebare/subiect de interviu se elaborează o grilă de apreciere, care va fi afișată la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat.

  7. Desfășurarea probei de concurs se înregistrează audio și/sau video.


Contestații:
  1. Candidatul nemulțumit de rezultatul obținut la proba/probele eliminatorie/eliminiatorii sau la testul scris, respectiv de rezultatul la concursul pentru ocuparea postului de conducere vacant poate formula contestație, o singură dată pentru fiecare probă, in termen de 24 de ore de la afișare.

  2. Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări.

  3. Contestațiile se soluționează în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

  4. Contestațiile se transmit în format electronic, la adresa de e-mail: resurseumane.gardadecoasta@igpf.ro

  5. Rezultatele la contestații se afișează la sediul Gărzii de Coastă și prin postare în secțiunea "Fișiere anunț" din această pagină.

Departajare:
  1. În situația în care, la concursul pentru ocuparea postului de conducere vacant, mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situația în care mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat «admis» candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Atenționări:
  1. Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunț.

  2. Fişele posturilor pot fi consultate de către candidaţi, la sediul structurii de care aparține postul, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția informațiilor clasificate.

  3. La concurs pot participa numai candidaţii care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice de recrutare, condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului, respectiv cei ale căror dosare de recrutare/documente sunt complete, corect întocmite şi depuse în termenul prevăzut în anunţul de concurs.

  4. Candidații poartă întreaga răspundere pentru transmiterea dosarelor de recrutare/documentelor incomplete sau incorect întocmite.

  5. Candidatul declarat admis depune documentele din dosarul de recrutare.
    După caz, copiile documentelor se certifică pentru conformitate cu originalul prezentat și se semnează de către persoana desemnată și de către candidat. Originalul documentelor prezentate se restituie candidatului după certificarea copiilor.
    În situația în care candidatul declarat admis nu prezintă toate documentele solicitate și/sau nu prezintă documentele în original în vederea certificării pentru conformitate a copiilor și/sau în situația în care se constată că documentele prezentate nu sunt autentice, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute.
    În situația în care candidatul depune documentele în copii legalizate, nu mai este necesară certificarea pentru conformitate cu originalul.

  6. Candidații au obligația ca, pe întreaga perioadă de organizare și desfășurare a concursului, să se informeze permananet prin verificarea paginii de internet cu privire la eventuale modificări în calendarul desfășurării concursului sau ale locului de desfășurare a probelor și activităților specifice desfășurate în cadrul procedurii.

  7. Atenţie! Candidaţii trebuie să se prezinte în ziua, data, ora şi locul în care au fost planificaţi pentru susţinerea evaluării psihologice şi nu vor putea solicita o reprogramare.

Informații suplimentare:
  1. Înscrierea candidaților la concurs se va face pe bază de cerere de înscriere adresată directorului Gărzii de Coastă și a C.V. - model Europass, care vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurseumane.gardadecoasta@igpf.ro, până la data de 03.07.2024, ora 14:00 (inclusiv în zilele nelucrătoare).
    Dosarul de recrutare, în vederea participării la concurs va fi transmis, exclusiv, în format electronic, scanat - format .pdf, în volum complet, până la data de 10.07.2024, ora 14:00 (inclusiv în zilele nelucrătoare).
    Documentele solicitate, eliberate de structura de Resurse Umane a unității în care este încadrat candidatul, care conțin date referitoare la situația acestuia, sunt valabile doar daca au fost emise ulterior publicării anunțului.
    Documentele care necesită a fi completate (exemplu: cererea de înscriere, declarații etc.), vor fi printate de către candidat, completate olograf, datate și semnate, iar ulterior scanate în format PDF și transmise în format electronic pe adresa de e-mail resurseumane.gardadecoasta@igpf.ro, candidații urmând a verifica, înaintea transmiterii faptul că documentele sunt scanate integral (corespund cu documentele originale) și sunt lizibile.
    E-mail-ul transmis de candidat prin alte moduri ori la altă adresă nu vor fi luate în considerare.
    E-mail-ul transmis la adresa resurseumane.gardadecoasta@igpf.ro ce va conține toate documentele constitutive ale dosarului de recrutare va avea subiect (titlu) de urmatoarea forma: nume, prenume candidat si concursul la care se înscrie - unitatea (exemplu: Mihai Adrian - Dosar de recrutare concurs adjunct sef grup nave la Grup de Nave SULINA).
    Marimea totală a tuturor documentelor transmise de catre candidat nu trebuie să depășească 25MB.
    După depunerea cererilor de înscriere la concurs, pentru fiecare candidat, numarul de înscriere al cererii de participare la concurs va deveni și cod unic de identificare, ca alternativă în prelucrarea datelor cu caracter personal, urmând a fi folosit pentru identificarea acestuia pe întreaga procedura de concurs.
    Acest cod va fi comunicat candidatului prin intermediul adresei de e-mail de pe care a transmis cererea de înscriere la concurs.
    După afișarea rezultatelor finale, candidatul declarat "ADMIS" va prezenta documentele în original, pentru certificarea pentru conformitate cu originalul.
    Documentele menționate pot fi depuse și în copie legalizată, situație în care activitățile de certificare nu se mai realizează.
    În situația în care candidatul declarat admis nu prezintă toate documentele solicitate și/sau nu prezintă documentele în original în vederea certificării pentru conformitate a copiilor și/sau în situația în care se constată că documentele prezentate nu sunt autentice, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute. Dacă nu există un alt candidat care să fi obținut nota necesară pentru a fi declarat "admis" la concurs, se poate organiza un nou concurs, potrivit prevederilor legale în vigoare.
    La concursul pentru ocuparea postului de conducere vacant pot participa numai candidații care îndeplinesc condițiile prevăzute în anunț, respectiv cei ale căror dosare de recrutare sunt complete, corect întocmite și depuse în termenul prevăzut în anunțul de concurs.
    Candidații poartă întreaga răspundere în cazul transmiterii dosarelor de recrutare incomplete sau incorect întocmite.
    Dacă pentru ocuparea postului de conducere vacant este necesară obținerea unor avize/autorizații speciale pentru exercitarea atribuțiilor, iar acestea nu se obțin ulterior numirii în funcție, polițistul este eliberat din funcție și pus la dispoziție în condițiile legii.

Date de contact:
  1. Relații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține la telefon 0241-641188, interior 26061, în zilele lucrătoare între orele 10:00 – 14:00.

Grafic concurs:
  1. Grafic Concurs adjunct Sulina.pdf - Adăugat la: 26.06.2024, ora 13:38
Fișiere anunț:
  1. Tematica si bibliografie Sulina.pdf - Adăugat la: 26.06.2024, ora 13:34
  2. Model - CV - model CV.docx - Adăugat la: 26.06.2024, ora 13:40
  3. Model - Cerere înscriere concurs - Cerere de inscriere adjunct Sulina.pdf - Adăugat la: 26.06.2024, ora 13:43
  4. Model - Declarație de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare - Declaratie confirmare cunoastere si acceptare conditii de recrutare.pdf - Adăugat la: 26.06.2024, ora 13:46
  5. Anunț - 3309-Concurs adjunct sef grup nave (pentru marina) la Grup de Nave Sulina - Concurs adjunct sef grup nave (pentru marina) la Grup de Nave Sulina.pdf - Adăugat la: 26.06.2024, ora 15:50
Fișiere publicate ulterior activării anunțului:
Nu a fost încărcat niciun fișier, însă pot fi încărcate ulterior.