Obținerea certificatului de integritate comportamentală

Furnizat de: Poliţia Română


Grad de sofisticare

Apasă aici să vezi ce înseamnă
2
Interacțiune unilaterală

Procent digitalizare (include fluxurile interne)

30 %

Beneficiari

Cetățeni
Mediul de afaceri
Instituții publice
Angajații MAI
Cetățeni români
Cetățeni străini
Fără limită de vârstă

Taxe

Gratuit

Serviciu public înființat în anul

2019

Scurtă descriere

Persoanele fizice pot solicita obținerea certificatului de integritate comportamentală prevăzut în Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Pașii procedurali

Persoana fizică poate obţine propriul certificat de integritate comportamentală în aceleaşi condiţii în care poate obţine, potrivit Legii nr. 290/2004, republicată , cu modificările şi completările ulterioare, propriul certificat de cazier judiciar.
Solicitantul depune o cerere-tip, cu datele cu caracter personal completate şi motivată, la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeu pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, singurul document necesar fiind actul de identitate aflat în termenul de valabilitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie etc.).

Statistici (estimări anuale)

38488

Certificate de integritate eliberate în perioada iulie - octombrie 2021

Baza legală

  • LEGE nr. 118 din 20 iunie 2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea privind Legii nr. 76/2008 organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare .
  • Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 14 aprilie 2008, cu modificările ulterioare

Documente electronice

Nu se gestionează (primesc/transmit) documente în format electronic în cadrul acestui serviciu public.

Alte instituții implicate

Nume Schimb de date
Instanțele de judecată Doar în format letric
Autorităţi competente ale altor state Doar în format letric

Timpii de livrare

Timp mediu de livrare Timp maxim de livrare Descriere
10 Minute 3 Zile lucrătoare Eliberarea certificatului de integritate comportamentală

Contact


Structurile de cazier judiciar desemnate, potrivit legii, să elibereze certificate de cazier judiciar https://www.politiaromana.ro/ro/contact