Postat la data de: 08.04.2024, ora 10:31
Anunțul nu mai este valabil întrucât procedura pentru acesta a fost încheiată

Anunt concurs sef patrula la BSPPC din cadrul SRPT Iasi

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi organizează:
| concurs - funcție de conducere |
În conformitate cu:
  1. Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare
  2. Ordinul M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie, cu modificările şi completările ulterioare
Posturi scoase la concurs:
Polițist
  • Agent de poliție

Nivel funcție: Conducere - perioadă nedeterminată

  • poz. 1345 - șef patrulă prevăzut cu gradul de Agent șef principal de poliție - arma: Politia Romana, unitatea: Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi - Biroului de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor, jud. IS, MUNICIPIUL IASI, Domeniu de activitate: TransporturiPoliția Transporturi
Mențiuni despre concurs:
Candidatul se poate înscrie: Pe un singur post
Concursul NU ESTE organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial
Condiții generale și criterii specifice:

a) este declarat «apt medical» şi «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop; Evaluarea psihologică se susține anterior probelor de concurs. Candidaţii declaraţi „inapt” psihologic nu vor fi programați la concurs, candidaturile acestora urmând a fi respinse ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale;
b) nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta nu a fost pusă în mişcare acţiunea penală;
c) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
d) îndeplineşte condiţiile de vechime şi studii.


Cerințele postului:
  • gradul profesional: agent de poliție
  • pregătire de bază: studii liceale absolvite, cu diplomă de bacalaureat
  • pregătire de specialitate:  să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei
  • vechime în muncă/din care în MAI:  să aibă 2 ani vechime în M.A.I.;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei: 2 ani vechime
Dată Limită:
Dată limită depunere dosar: 
18.04.2024, ora 14:00
Dosar recrutare

    Dosar politisti - conducere
  1. *Cerere de înscriere
    (conform modelului anexat)
  2. *Curriculum Vitae, modelul comun european
    (conform modelului anexat)
  3. *Copii ale documentelor care atestă nivelul și specializarea studiilor impuse de cerințele postului
    (- diploma de absolvire a studiilor și, după caz, foaia matricolă / suplimentul la diploma și/sau orice alte documente care atestă nivelul și specializarea studiilor;
    - se vor accepta adeverinţele de studii numai dacă aceste documente sunt în termenul de valabilitate;
    - candidaţii care au absolvit studii în alte state vor prezenta documentele echivalate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale;
    - candidatul se va asigura că nu lipsesc pagini din aceste copii
    )
  4. *Copie act identitate
    (- copia cărții de identitate
    - cartea de identitate trebuie să se afle în perioada de valabilitate
    )
  5. *Declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare
    (conform modelului anexat)
  6. *Adeverinţă care conţine rezultatul ultimului examen medical de bilanţ eliberată de medicul de unitate cu mențiunea ”apt medical promovare funcții de conducere”;
    (- adeverința este valabilă doar pentru promovarea în funcția de conducere pentru care a fost solicitată examinarea medicală)
  7. *Adeverinţă eliberată de unitatea de provenienţă
    (Din adeverință trebuie să rezulte:
    - nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de candidat nu s-a pus în mişcare acţiunea penală;
    - a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
    - vechimea în muncă/ specialitatea structurii;
    - vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
    - nivelul de acces la informaţii clasificate;
    - alte informații solicitate de comisia de concurs în funcție de nivelul funcției de conducere pentru care se organizează concurs.
    Adeverința este valabilă doar dacă a fost emisă ulterior publicării acestui anunț.
    )
  8. *Adeverința eliberată de unitatea de proveniență nu este necesară pentru candidaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași/SRPT Iaşi.

    1. Documentele marcate cu * sunt obligatorii.
Verificare Aptitudini
Examinare medicală
  1. Examinarea medicală se realizează de către structurile de specialitate ale MAI potrivit programărilor nominale.

  2. Alte informații se regăsesc în secțiunea ”Condiții generale și criterii specifice” de mai sus.

  3. Candidaţii pot contesta rezultatul examinării medicale printr-o contestaţie scrisă formulată în termen de cel mult două zile de la data luării la cunoştinţă a concluziei examinării/examenelor medicale.

  4. Data, ora și locul de desfășurare a examinării medicale vor fi comunicate de către medicul de unitate al structurii organizatoare / de recrutare.

Evaluare psihologică
  1. Evaluarea psihologică se realizează de către structurile de specialitate ale MAI.

  2. Data, ora și locul de desfășurare a evaluării psihologice vor fi afișate în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină.

  3. Alte informații se regăsesc în secțiunea ”Condiții generale și criterii specifice” de mai sus.

  4. Contestaţia se formulează în scris, în nume personal, se adresează Centrului şi se depune la sediul structurii organizatoare, în termen de 3 zile lucrătoare de la luarea la cunoştinţă a avizului psihologic.

  5. Testarea psihologică a candidaţilor se va desfăşura la Centrul de Psihosociologie al M.A.I. din Bucureşti, sector 4, şoseaua Olteniţei nr. 158-160, corp C, et. 1, la o dată ce va fi comunicată candidaților în timp util de către secretarul comisiei, după programarea acestora, telefonic sau prin postarea unui anunț pe pagina: https://hub.mai.gov.ro - Cariera MAI. Rezultatele testării vor fi aduse la cunoştinţa candidaţilor fie telefonic, fie prin postare pe aceeași pagină. Candidaţii care, în ultimele 6 luni, au susţinut o testare psihologică în acelaşi scop şi deţin un aviz psihologic valabil, sunt rugaţi să informeze Serviciul Resurse Umane cu ocazia transmiterii documentelor de recrutare (se va specifica data la care a fost obținut avizul și concursul la care a fost înscris candidatul).

Validarea dosarelor:
  1. După depunerea dosarelor de recrutare, comisia de concurs va verifica, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înaintea primei probe a concursului, corectitudinea întocmirii dosarelor de recrutare a candidaţilor, respectiv îndeplinirea de către candidaţi a condiţiilor de participare la concurs, urmând a se pronunţa cu privire la validarea/invalidarea acestora.
  2. Lista candidaţilor care nu îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, cu precizarea acestora, se afişează în secțiunea de fișiere a acestui anunț, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de desfășurarea primei probe de concurs.
Probe Concurs
Proba - Interviu pe subiecte profesionale (funcții conducere polițiști)
Perioada de desfășurare a probei: 18.06.2024, ora 12:00
  1. Locul unde se va desfăşura proba, precum și ora începerii acesteia, se vor stabili în funcţie de numărul candidaţilor şi se vor comunica prin afișarea în secțiunea de fișiere a acestui anunț.

  2. Pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

  3. Aprecierea rezultatelor finale ale probei se face cu note de la 1 la 10 (1 punct se acordă din oficiu).

  4. Rezultatele interviului se afişează în secțiunea fișiere a acestui anunț.

  5. Concursul/examenul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi la data de 18.06.2024, începând cu ora 12.00, iar eventualele modificări fiind aduse la cunoştinţa candidaţilor prin afișare/publicare.


  6. Proba de concurs/examen, conform prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 140/2016, privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale M.A.I., cu modificările şi completările ulterioare, constă într-un interviu structurat pe subiecte profesionale, care va fi înregistrat audio-video, conform prevederilor legale în vigoare.
    În cadrul interviului structurat pe subiecte profesionale, comisia de concurs/examen adresează întrebări candidatului, fără a depăşi tematica şi bibliografia afişate şi în concordanţă cu atribuţiile şi responsabilităţile prevăzute în fişa postului scos la concurs.
    Durata de desfăşurare a probei interviu va fi stabilită de comisia de concurs/examen, fără a depăşi limita maximă de 3 ore.


Contestații:
  1. Candidatul nemulțumit de rezultatul obținut la proba/probele eliminatorie/eliminiatorii sau la testul scris, respectiv de rezultatul la concursul pentru ocuparea postului de conducere vacant poate formula contestație, o singură dată pentru fiecare probă, in termen de 24 de ore de la afișare.

  2. Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări.

  3. Contestațiile se soluționează în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

  4. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişare, la secretariatul Serviciului Resurse Umane, sau se transmit în format electronic (document datat, semnat olograf și scanat în format PDF), la aceeaşi adresă la care au fost transmise dosarele de recrutare, se soluţionează de către comisia constituită în acest scop, iar rezultatele sunt comunicate candidaţilor, prin postare/afişare, după caz, în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiei. Nota acordată după soluţionarea contestaţiei este definitivă.

Departajare:
  1. În cazul în care mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat "admis" candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat "admis" candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Atenționări:
  1. Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunț.

  2. Fişele posturilor pot fi consultate de către candidaţi, la sediul structurii de care aparține postul, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția informațiilor clasificate.

  3. La concurs pot participa numai candidaţii care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice de recrutare, condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului, respectiv cei ale căror dosare de recrutare/documente sunt complete, corect întocmite şi depuse în termenul prevăzut în anunţul de concurs.

  4. Candidații poartă întreaga răspundere pentru transmiterea dosarelor de recrutare/documentelor incomplete sau incorect întocmite.

  5. Candidatul declarat admis depune documentele din dosarul de recrutare.
    După caz, copiile documentelor se certifică pentru conformitate cu originalul prezentat și se semnează de către persoana desemnată și de către candidat. Originalul documentelor prezentate se restituie candidatului după certificarea copiilor.
    În situația în care candidatul declarat admis nu prezintă toate documentele solicitate și/sau nu prezintă documentele în original în vederea certificării pentru conformitate a copiilor și/sau în situația în care se constată că documentele prezentate nu sunt autentice, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute.
    În situația în care candidatul depune documentele în copii legalizate, nu mai este necesară certificarea pentru conformitate cu originalul.

  6. Candidații au obligația ca, pe întreaga perioadă de organizare și desfășurare a concursului, să se informeze permananet prin verificarea paginii de internet cu privire la eventuale modificări în calendarul desfășurării concursului sau ale locului de desfășurare a probelor și activităților specifice desfășurate în cadrul procedurii.

  7. Atenţie! Candidaţii trebuie să se prezinte în ziua, data, ora şi locul în care au fost planificaţi pentru susţinerea evaluării psihologice şi nu vor putea solicita o reprogramare.

  8. Se impune verificarea permanentă şi atentă a paginii de https://hub.mai.gov.ro, Secţiunea Carieră MAI întrucât comunicarea informațiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza în această modalitate.

Informații suplimentare:
  1. Înscrierile la concurs/examen vor avea loc în perioada 08-18.04.2024, exclusiv în format electronic, documentele necesare fiind depuse prin transmiterea acestora la adresa de e-mail resurseumane@is.politiaromana.ro, inclusiv în zilele nelucrătoare.
    Atenție! Data limită de transmitere a documentelor este 18.04.2024, ora 14.00!
    Deoarece la aceeași adresă de e-mail se transmit documentele de înscriere pentru mai multe concursuri, care se vor desfășura în perioada următoare, este obligatoriu să fie respectate următoarele reguli:
    1. La rubrica ”Subiectul e-mailului” fiecare candidat va trece numele și prenumele lui, precum si postul pentru care se înscrie . Ex: Popescu Ion – șef patrulă la Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi, poziţia 1345 din S.O.U.;
    2. Documentele care constituie dosarul de recrutare vor fi transmise scanate într-un singur document format PDF;
    3. Dosarul de recrutare va fi trimis o singură dată, în volum complet, fără a depăşi limita maximă de 50 MB. Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită calităţii documentelor scanate, respectiv acestea trebuie să fie clare şi lizibile în vederea printării.

    În termen de o zi lucrătoare, candidații vor primi, la adresa de e-mail de la care au trimis dosarul de recrutare, un cod unic de identificare, ca alternativă în prelucrarea datelor cu caracter personal, care va fi folosit pentru identificarea lor pe întreaga procedură de concurs. Candidaţii care nu primesc codul de identificare în termenul precizat, sunt rugaţi să sune la nr. de telefon 0232/302115 sau int. 20115.
    Sunt interzise înscrierea la concurs precum și transmiterea documentelor ce constituie dosarul de recrutare prin orice altă modalitate decât cea în format electronic scanat, la adresa de e-mail indicată, precum și transmiterea acestora după data și ora limită menționate în anunț, documentele urmând a nu fi luate în considerare în situația adoptării altei modalități decât cea reglementată în prezentul anunț.
    Dosarul de recrutare cuprinde următoarele documente:
    - cerere de înscriere prin care solicită aprobarea participării la concurs/examen, datată şi semnată olograf;
    - curriculum vitae, modelul comun european;
    - copia actului de identitate;
    - copiile documentelor care atestă nivelul şi specializarea studiilor impuse de cerinţele postului (diploma de bacalaureat şi foaia matricolă - faţă/verso);
    - adeverinţă care conţine rezultatul ultimului examen medical de bilanţ eliberată de medicul de unitate (cu menţiunea „apt medical promovare în funcţii de conducere”, potrivit Anexei nr. 1 din Dispoziția Comună a Direcției Medicale nr. 963164 din 15.03.2022 și a Direcției Generale Management Resurse Umane nr. 327674 din 15.03.2022);
    - declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare, datată şi semnată olograf.
    Candidaţii care nu sunt încadraţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași/SRPT Iaşi, pe lângă documentele sus-menţionate trebuie să depună la dosar o adeverinţă, emisă de structura de resurse umane competentă, din care să rezulte că nu sunt sub efectul vreunei sancţiuni disciplinare, nu sunt puşi la dispoziţie în condiţiile art. 27^21 alin. (2) sau suspendaţi din funcţie în condiţiile art. 27^25 lit. a) și b) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, gradul profesional deţinut, calificativele obţinute la ultimele două evaluări anuale de serviciu, vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, vechimea în specialitatea postului scos la concurs. Adeverinţa este valabilă doar dacă a fost emisă ulterior publicării anunţului.
    Candidatul declarat admis va prezenta documentele în original, în vederea certificării pentru conformitate cu originalul a copiilor documentelor transmise la înscriere, documente care vor fi semnate de către persoana desemnată şi de către candidat. Originalul documentelor prezentate se restituie candidatului după certificarea copiilor.
    Documentele menționate pot fi depuse și în copie legalizată, situație în care activitățile de certificare nu se mai realizează.
    În situația în care candidatul declarat „admis” nu prezintă toate documentele solicitate și/sau nu prezintă documentele în original în vederea certificării pentru conformitate a copiilor și/sau în situația în care se constată că documentele prezentate nu sunt autentice, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute. Dacă nu există un alt candidat care să fi obținut nota necesară pentru a fi declarat „admis” la concurs, se poate organiza un nou concurs, potrivit actelor normative incidente.

    Atenție! Este interzisă înscrierea la concurs precum și transmiterea documentelor ce constituie dosarul de recrutare prin orice altă modalitate decât cea în format electronic la adresa de e-mail resurseumane@is.politiaromana.ro, documentele urmând a nu fi luate în considerare în situația adoptării altei modalități decât cea reglementată în prezentul anunţ.

    După data și ora limită de transmitere a dosarelor de recrutare, nu vor mai fi luate în considerare orice alte documente transmise de către candidați.

    După depunerea dosarelor de recrutare, comisia de concurs va analiza candidaturile, urmând a se pronunţa cu privire la validarea/invalidarea acestora.

Date de contact:
  1. Relaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi la telefonul 0232/302115 sau int. 20115.

Grafic concurs:
  1. Calendar desfasurare concurs sef_patrula BSPPC - SRPT Iasi-2024.pdf - Adăugat la: 08.04.2024, ora 10:00
Fișiere anunț:
  1. Model - CV.docx - Adăugat la: 08.04.2024, ora 8:50
  2. Model - Cerere participare concurs.docx - Adăugat la: 08.04.2024, ora 8:50
  3. Model - Declarație confirmare cunoastere condiții recrutare.docx - Adăugat la: 08.04.2024, ora 8:50
  4. Tematica si bibliografie concurs_sef_patrula BSPPC-SRPT IS-2024.pdf - Adăugat la: 08.04.2024, ora 9:59
  5. Anunț - 1461-Anunt concurs sef patrula la BSPPC din cadrul SRPT Iasi - Anunt concurs sef patrula la BSPPC din cadrul SRPT Iasi.pdf - Adăugat la: 20.05.2024, ora 14:00
Fișiere publicate ulterior activării anunțului:
  1. Alte informări pentru candidați - Anunt_programare_evaluare_psihologica candidati sef patrula SRPT IS-2024 - Anunt_programare_evaluare_psihologica candidati sef patrula SRPT IS-2024.doc - Adăugat la: 25.04.2024, ora 10:20
  2. Alte informări pentru candidați - Anunt rezultate evaluare psihologica candidati-concurs sef patrula BSPPC-SRPT IS-2024 - Anunt rezultate evaluare psihologica candidati-concurs sef patrula BSPPC-SRPT IS-2024.doc - Adăugat la: 20.05.2024, ora 13:58
  3. Alte informări pentru candidați - Anunt validare dosare de recrutare candidati la concurs - sef patrula BSPPC - 2024 - Anunt validare candidati - sef patrula BSPPC - 2024.docx - Adăugat la: 06.06.2024, ora 12:26
  4. Tabel cu rezultatele obținute la concurs - Tabel note acordate candidaţi sef patrula BSPPC 2024 - Tabel note acordate candidaţi sef patrula BSPPC 2024-ID.doc - Adăugat la: 18.06.2024, ora 15:45
  5. Tabel cu rezultatele finale obținute la concurs - Tabel rez. finale obţinute candidaţi sef patrula BSPPC-2024 - Tabel rez. finale obţinute candidaţi sef patrula BSPPC-2024-ID.doc - Adăugat la: 20.06.2024, ora 10:00