Acest anunț include fișiere încărcate în secțiunea "Fișiere publicate ulterior activării anunțului". Verifică această secțiune pentru a fi la curent cu informațiile actualizate din anunț!!
Nivel funcție: Execuție - perioadă nedeterminată
Agentul de poliție poate participa la concurs dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este declarat «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop; (*)
b) nu este sub efectul unei sancţiuni disciplinare;
c) nu este pus la dispoziţie ori suspendat din funcţie în condiţiile art. 27^21 alin. (2) sau art. 27^25 lit. a), b) şi h);
d) a obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
e) a absolvit studii superioare și îndeplinește condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului.
(*) Evaluarea psihologică se susține anterior probelor de concurs. Candidaţii declaraţi „inapt” psihologic nu vor fi programați la concurs, candidaturile acestora urmând a fi respinse ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale.
Evaluarea psihologică se realizează de către structurile de specialitate ale MAI.
Data, ora și locul de desfășurare a evaluării psihologice vor fi afișate în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină.
Alte informații se regăsesc în secțiunea ”Condiții generale și criterii specifice” de mai sus.
Contestaţia se formulează în scris, în nume personal, se adresează Centrului şi se depune la sediul structurii organizatoare, în termen de 3 zile lucrătoare de la luarea la cunoştinţă a avizului psihologic.
Locul unde se va desfăşura proba, precum și ora începerii acesteia, se vor stabili în funcţie de numărul candidaţilor şi se vor comunica prin afișarea în secțiunea de fișiere a acestui anunț.
Rezultatele la probă se afişează în secțiunea fișiere a acestui anunț.
I. PROBA PRACTICĂ - TRAGERE CU ARMAMENTUL
Descrierea probei:
- Proba practică „Tragere cu armamentul” conține 4 componente și anume: Tragerea cu armamentul, Calități motrice, Tragere în regim de efort și Cunoașterea armamentului și manipularea acestuia, care vor fi susținute în această ordine.
-Toate componentele probei practice sunt obligatorii, în ordinea stabilită prin prezentul anunț, cu respectarea timpului de repaus dintre fiecare componentă, respectiv 3 minute, care este anunțat de evaluator;
- Candidatul execută toate componentele probei practice în ținută sportivă, adecvată anotimpului;
- Pentru executarea componentelor probei practice candidatul are dreptul la o singură încercare;
- Abandonul/renunțarea la oricare dintre cele patru componente conduce automat la eliminarea din concurs, candidatul fiind declarat „Respins”.
- Este declarat „Admis“ candidatul care obține minimum nota 5.00 la Componenta C1, C3 și C4, minim nota 7.00 la componenta C2 și nota finala minim 7.00 calculată ca medie aritmetică a notelor obținute la cele patru componente.
- Candidații sunt răspunzători de eventualele accidentări pe timpul efectuării încălzirii, așteptării pentru executarea probei, pe timpul și după desfășurarea probei, cauzate de nerespectarea normelor prelucrate sau de execuțiile greșite.
Descrierea componentelor si baremelor probei practice se regaseste in Anexa nr.
1 din sectiunea "Fisiere anunt" din aceasta pagina
Candidatul va avea asupra sa adeverinţă medicală eliberată pentru data
sustinerii probei practice, de medicul de familie, din care să reiasă că este apt
medical.
Locul unde se va desfăşura proba, precum și ora începerii acesteia, se vor stabili în funcţie de numărul candidaţilor şi se vor comunica prin afișarea în secțiunea de fișiere a acestui anunț.
Pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.
Aprecierea rezultatelor finale ale probei se face cu note de la 1 la 10 (1 punct se acordă din oficiu).
Rezultatele la proba „test scris” se afişează în secțiunea fișiere a acestui anunț.
Proba scrisă va consta într-un test scris, de tip grilă, elaborat de către Comisia de
concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandată, având ca
scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii.
Numărul de subiecte va fi stabilit de Comisia de concurs.
Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.
Candidaţii nu vor avea asupra lor decât documentul de identitate şi pix/stilou de
culoare albastră (nu vor avea voie cu materiale documentare, dicţionare, notiţe,
însemnări, precum şi cu orice alte mijloace de calcul sau de comunicare). Nu se
admit pixuri/stilouri care permit ştergerea şi rescrierea. Fraudele, precum şi
tentativa de săvârşire a acestora se sancţionează prin eliminarea din concurs a
candidatului/ candidaţilor în cauză.
Candidatul nemulțumit de rezultatul obținut la proba/probele eliminatorie/eliminiatorii sau la testul scris, respectiv de rezultatul la concursul pentru ocuparea postului de conducere vacant poate formula contestație, o singură dată pentru fiecare probă, in termen de 24 de ore de la afișare.
Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări.
Contestațiile se soluționează în termen de 2 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.
Contestaţiile se depun pe adresa de e-mail ds@politiaromana.ro
Nota acordată după soluţionarea contestaţiei la proba scrisă este definitivă.
Admiterea/respingerea contestaţiei se va comunica prin postarea unui anunț în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină.
Nota finală reprezintă nota obţinută la proba scrisă.
Sunt declarați „admis” candidații care au obţinut nota finală cea mai mare, în ordine descrescătoare, dintre candidații înscriși, în limita locurilor scoase la concurs.
În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă finală la proba scrisă va fi declarat „admis”, candidatul care a obţinut nota mai mare la proba practică. În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu de departajare, se va organiza interviu pe subiecte profesionale, elaborate din tematica și bibliografia recomandate.
În eventualitatea susținerii interviului de departajare, tabelul nominal cu rezultatele finale obţinute se va afişa în secțiunea ”Fișiere anunț” din această pagină.
Interviul de departajare se susține în vederea departajării candidaților, astfel că va fi declarat admis candidatul care a obținut nota cea mai mare, indiferent de aceasta.
Candidaţii declaraţi "respins", în urma interviului de departajare, la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant nu pot ocupa, în baza notei finale obţinute la respectivul concurs, alte posturi vacante în aceeaşi unitate sau în alte unităţi.
Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunț.
Fişele posturilor pot fi consultate de către candidaţi, la sediul structurii de care aparține postul, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția informațiilor clasificate.
La concurs pot participa numai candidaţii care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice de recrutare, condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului, respectiv cei ale căror dosare de recrutare/documente sunt complete, corect întocmite şi depuse în termenul prevăzut în anunţul de concurs.
Candidații poartă întreaga răspundere pentru transmiterea dosarelor de recrutare/documentelor incomplete sau incorect întocmite.
Candidatul declarat admis depune documentele din dosarul de recrutare.
După caz, copiile documentelor se certifică pentru conformitate cu originalul prezentat și se semnează de către persoana desemnată și de către candidat. Originalul documentelor prezentate se restituie candidatului după certificarea copiilor.
În situația în care candidatul declarat admis nu prezintă toate documentele solicitate și/sau nu prezintă documentele în original în vederea certificării pentru conformitate a copiilor și/sau în situația în care se constată că documentele prezentate nu sunt autentice, oferta de ocupare a postului se face candidatului clasat pe următorul loc, în ordinea descrescătoare a notelor obținute.
În situația în care candidatul depune documentele în copii legalizate, nu mai este necesară certificarea pentru conformitate cu originalul.
Candidații au obligația ca, pe întreaga perioadă de organizare și desfășurare a concursului, să se informeze permananet prin verificarea paginii de internet cu privire la eventuale modificări în calendarul desfășurării concursului sau ale locului de desfășurare a probelor și activităților specifice desfășurate în cadrul procedurii.
Atenţie! Candidaţii trebuie să se prezinte în ziua, data, ora şi locul în care au fost planificaţi pentru susţinerea evaluării psihologice şi nu vor putea solicita o reprogramare.
Concursul se organizează în sistem centralizat la nivelul Inspectoratului General al Poliției
Române, iar la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale
inspectoratelor de poliţie judeţene Arges, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Ilfov, Neamț, în ale căror state de organizare sunt prevăzute posturile vacante pentru care se organizează concurs, se constituie comisii de recrutare.
„Dacă pentru ocuparea unor posturi vacante este necesară obţinerea unor
avize/autorizaţii speciale pentru exercitarea atribuţiilor, iar acestea nu se obţin ulterior
numirii în funcţie, poliţistul este eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie în condiţiile legii”,
potrivit art. 57 ind. 1 alin. (6) din Anexa nr. 3 la OMAI 140/2016.
Înscrierea candidaților se va realiza pe post, menţionând unitatea în care se
regăsește postul, precum și poziția din statul de organizare, pentru care candidează.
Adresele de e-mail destinate înscrierilor sunt următoarele:
• pentru posturile din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București:
pregatireconcurs@b.politiaromana.ro
• pentru posturile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arges:
sursaexterna@ag.politiaromana.ro
• pentru postul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași:
resurseumane@cl.politiaromana.ro
• pentru posturile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța:
preg.prof.concurs@ct.politiaromana.ro
• pentru posturile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați:
resurseumane@gl.politiaromana.ro
• pentru postul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița:
resurseumane@il.politiaromana.ro
• pentru postul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov:
sursaexterna@if.politiaromana.ro
• pentru postul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț:
sursaexterna@nt.politiaromana.ro
Proba scrisă a concursului va avea loc la aceeași dată pentru toate posturile scoase la
concurs, la nivel național, astfel candidatul va putea susține această probă doar pentru
ocuparea unui singur post (dacă înscrierea este pe post) / mai multor posturi (dacă
înscrierea s-a realizat pe mai multe posturi din aceeași structură).
Reguli privind transmiterea documentelor necesare înscrierii:
- documentele care necesită a fi completate (Ex. cererea de înscriere, declarații, etc.) vor
fi printate de către candidat, completate olograf, datate și semnate, iar ulterior scanate
în format pdf și transmise în format electronic pe adresele de e-mail a DGPMB sau ale
inspectoratelor de poliție județene (candidații vor manifesta atenție maximă ca
documentele să fie completate corect și integral);
- fiecare document va fi scanat și salvat într-un fișier pdf separat, denumirea fișierului
fiind compusă din numele candidatului și conținutul fișierului (exemplu: Popescu Ioan-act
identitate, Popescu Ioan-cerere înscriere, etc.);
- toate documentele vor fi scanate în format pdf, candidații urmând a verifica înaintea
transmiterii, conținutul fișierului pdf scanat, respectiv faptul că acesta este scanat
integral (corespunde cu documentul original Ex: diploma de bacalaureat este scanată
față verso) și este lizibil;
- toate documentele menționate mai sus vor fi transmise în format electronic printr-un
singur e-mail (ca atașamente la e-mail), mărimea totală a tuturor documentelor
transmise de către candidat (fișierele pdf atașate e-mailului) pentru înscriere la concurs
nu trebuie să depășească 50 MB;
- e-mailul transmis de către candidat va avea subiect (titlu) de următoarea formă: nume,
prenume candidat, conținutul e-mailului și concursul la care se înscrie (Ex: Popescu
Ioan_Dosar de recrutare concurs PP_tragere IPJ Teleorman).
În următoarele două zile lucrătoare, ulterioare depunerii cererii de înscriere însoțită de
documentația aferentă, candidaților li se va transmite un e-mail de confirmare a primirii
cererii de la aceeași adresă, precizându-se codul atribuit candidatului.
In situația în care candidatul nu primește confirmarea în termenul prevăzut mai sus,
acesta se poate adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul inspectoratelor de poliție
județene, în vederea clarificării situației.
Fișele posturilor scoase la concurs pot fi consultate de către candidați, în urma unei
solicitări scrise, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția informațiilor
clasificate la sediul Serviciului Resurse Umane din cadrul inspectoratelor de poliție
județene.
Candidaților declarați „admis” la concurs şi care îndeplinesc condiţiile legale de încadrare
în Poliţia Română, li se vor acorda gradele profesionale prin raportare la prevederile
legale în vigoare și vor fi încadrați în funcțiile minime prevăzute de lege corespunzătoare
gradelor profesionale acordate, dar nu mai mare decât funcția pentru care au candidat,
conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi
completările ulterioare.
Pentru informații suplimentare contactați structura de resurse umane a unității în cadrul
căreia se regăsește postul pe care v-ați înscris.