Postat la data de: 23.11.2023, ora 19:53

Selecție prin recrutare din sursă internă post AAI la Ambasada României în Regatul Spaniei

Dată Limită:
Dată limită depunere dosar: 
07.12.2023, ora 11:00
Anunț:


  1. Direcția Generală Management Resurse Umane din Ministerul Afacerilor Interne organizează selecția în vederea încadrării prin recrutare din sursă internă a postului de atașat de afaceri interne la Ambasada României în Regatul Spaniei.
    Profilul de misiune este următorul:

    I. OBIECTIVELE MISIUNII

    1. Interesul României pentru statul de acreditare:
     promovarea Parteneriatului Strategic, stabilit în anul 2013.
    2. Interesul MAI pentru statul de acreditare:
    2.1. Promovarea şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniile aflate în competenţa MAI, precum și facilitarea colaborării cu autorităţile competente din Regatul Spaniei pentru rezolvarea aspectelor de interes bilateral/ european/ internațional
    Indicatori de rezultat:
     monitorizarea implementării cadrului juridic în vigoare (ex. implicare în organizare/ participare la activitățile Comisiei Mixte);
     inițiative și implicarea în procedura de extindere a cadrului juridic bilateral (ex. încheierea unor noi documente de cooperare) și /sau promovarea unor parteneriate de cooperare bilaterală (ex. proiecte cu finanțare europeană);
     monitorizarea evoluțiilor politice și a impactului acestora la nivel bilateral;
     monitorizarea problemelor sensibile (ex. segregare Catalonia)
     monitorizarea și analiza periodică a evoluțiilor înregistrate în domeniul criminalității generate de cetățenii români;
     monitorizarea pozițiilor privind România exprimate de factori responsabili din politica de securitate internă a Regatului Spaniei.

    2.2. Susținerea rolului țării noastre în cadrul procesului decizional la nivelul UE și îndeplinirea obligațiilor ce decurg, pe componenta MAI, din calitatea României de stat membru
    Indicatori de rezultat:
    - participarea la briefingurile pentru Consiliile JAI;
    - monitorizarea implementării legislației comunitare în statul de acreditare;

    2.3. Facilitarea cooperării polițienești cu autoritățile de aplicare a legii din Regatul Spaniei, pentru rezolvarea aspectelor operative de interes bilateral/europene
    Indicatori de rezultat:
    - participarea la întâlniri /acțiuni bilaterale în planul cooperării polițienești;
    - acordarea de sprijin în activități cu caracter judiciar ;
    - coordonarea misiunilor specialiștilor suport operativ;
    - gestionarea solicitărilor de asistență polițienească;
    - gestionarea unor situații operative specifice (ex. exploatarea prin muncă/fenomen subsecvent traficului de persoane, aplicarea unor măsuri la regimul liberei circulații, minori neînsoțiți)

    II. CONDIŢII

    Conform prevederilor OMAI S/207din 22.08.2012 privind organizarea activităţii de reprezentare externă şi cooperare internaţională, desfăşurată prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne, ofiţerilor de legătură şi al specialiştilor suport operativ ai MAI, cu modificările şi completările ulterioare.
    III.SPECIFICUL MISIUNII

    Misiune de reprezentare externă în cadrul Ambasadei României la Madrid, relaţionare, la nivel înalt, cu reprezentanţi ai structurilor de aplicare a legii din Regatul Spaniei, cu personalul misiunii diplomatice şi ai oficiilor consulare, cu omologi din alte state, pe problematici de importanţă în domeniul de referinţă.
    IV. DURATA MISIUNII

    Durata misiunii este de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire un an, în mod excepţional, cu încă un an, iar în situații temeinic justificate, de maxim un an.
    VI. STRUCTURA BIROULUI (NUMĂR DE POSTURI)

    2 posturi de ataşat de afaceri interne în cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei
    VII. CADRU JURIDIC DE COOPERARE

     Acord între România și Spania privind cooperarea în domeniul protecției minorilor români neînsoțiți în Spania, repatrierea lor și lupta împotriva exploatării minorilor, semnat la Madrid, la 15 decembrie 2005, ratificată prin Legea nr. 294 din 7 iulie 2006, publicată în MO 598 din 11 iulie 2006
     Convenţia între România şi Spania privind cooperarea în lupta împotriva criminalităţii, semnată la Madrid, la 30 martie 2006, în vigoare de la 14 februarie 2007, ratificată prin Legea 495 din 28.12.2006, Mof nr. 1051 din 29.12.2006.
     PLANUL COMUN DE ACŢIUNE ROMÂNO-SPANIOL în domeniul coordonării şi colaborării în lupta împotriva criminalităţii organizate transnaţionale, semnat la Bucureşti, la 16 decembrie 2006.
     Memorandum de Înțelegere între Jandarmeria Română şi Garda Civilă Spaniolă privind cooperarea în domeniul Jandarmeriei, semnat la Madrid, la 29 octombrie 2013.
     Protocolul de Cooperare între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Direcţia Generalǎ a Poliţiei Naţionale Spaniole cu privire la intensificarea cooperǎrii, în materie de delincvenţǎ itinerantǎ prin Direcţia de Investigaţii Criminale şi Comisariatul General al Poliţiei Judiciare, semnat la 1 februarie 2016
     Protocol de colaborare academică între Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Divizia de Formare și Perfecționare a Direcţiei Generale a Poliţiei Naţionale din Regatul Spaniei, semnat la București la 1 februarie 2016
     Declarație Comună a Inspectorului General al Poliției Române și a Directorului General al Poliției Naționale Spaniole privind cooperarea româno-spaniolă în domeniul prevenirii și combaterii criminalității, semnată la Madrid, la 10 mai 2017;
     Declarație de Parteneriat privind stabilirea unei Echipe Comune de Analiză a Crimei Organizate, între Inspectoratul General al Poliției Române și Garda Civilă Spaniolă, semnată la București, la 8 mai 2018;

    VIII. LIMBA STRĂINĂ

    Limba spaniolă (nivel B2). Cunoașterea limbii engleze reprezintă un avantaj.
    IX. EXPERIENŢA

    Candidații trebuie să aibă minimum 7 ani vechime în muncă, din care minimum 7 ani în MAI și experiență într-unul sau mai multe din următoarele domenii: investigații criminale, ordine publică, investigarea fraudelor, crimă organizată, cooperare polițienească, afaceri europene-negocieri pe dosare, relații internaționale.
    X. NIVELUL DE REPREZENTARE

    – ataşat de afaceri interne, clasa II-a (sau clasa I, după caz).

    La selecție pot participa ofițerii care fac parte din Rezerva de reprezentare externă constituită conform prevederilor art. 9 din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare, și care îndeplinesc, în mod cumulativ, condițiile prevăzute la art. 5 alin.(3) din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare, precum și condițiile rezultate din profilul de misiune, fișa postului (Anexa nr. 1) și profilul de candidat (Anexa nr. 2).

    Selecția se va desfășura la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Piața Revoluției nr. 1A, sector 1, București, și va consta în următoarele probe:

    a. Evaluarea dosarului de candidat
    b. Interviul de cunoaștere.

    Datele de desfășurare a probelor vor fi stabilite de comisia de selecționare și comunicate în timp util candidaților.

    Dosarul de candidat va fi evaluat după criterii considerate relevante, stabilite conform prevederilor art. 8 alin.(8) din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare (Anexa nr.3).

    Dosarele de candidat constituite conform prevederilor art. 7 alin. (1) – (3) din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare, vor fi transmise de către structura centrală de proveniență la Direcția Generală Management Resurse Umane, până la data de 07 decembrie 2023, ora 11.00 (data înregistrării în secretariatul D.G.M.R.U.).

    Curriculumul Vitae va fi întocmit în format EUROPASS și va descrie pe larg experiența dobândită de-a lungul carierei, cu detalii și exemple concrete, precum și documente suport.

    La selecție pot participa numai candidații al căror dosar este complet și corect întocmit.
    Un opis de documente ce va prefața dosarul de candidat este recomandat pentru evidența documentelor/conținutului acestuia.

    Interviul de cunoaștere se realizează potrivit prevederilor art. 8 alin.(10) – (12) din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare.

    Testarea cunoștințelor de limba spaniolă va avea loc la Institutul de Studii pentru Ordine Publică, la o dată ce va fi comunicată ulterior.

    Candidații care se înscriu în categoriile menționate la art. 6 I viii lit. (a) și (b) din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare, vor face dovada susținerii și promovării testării menționate, prin includerea în dosarul de candidat a unei adeverințe emise în acest sens de către instituția de învățământ organizatoare a testării.

    Precizăm că testarea cunoștințelor de limba spaniolă este obligatorie.

    Candidații care cunosc și limba engleză nivel B1 și doresc să fie luată în considerare la evaluarea dosarului de candidat, prevăzută la art. 8 alin.(4) lit. (a) ii din O.m.a.i. nr. S/207 din 22.08.2012, cu modificările și completările ulterioare, vor menționa acest lucru în cererea de înscriere la procedura de selecție și vor susține o testare la limba engleză la o dată ce va fi comunicată ulterior, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică.

    Nu vor participa la testarea la limba engleză candidații care:
    - au susținut și promovat o astfel de testare în cadrul ISOP, în ultimii patru ani (caz în care vor face dovada susținerii și promovării testării menționate, prin includerea în dosarul de candidat a unei adeverințe emise în acest sens de către instituția de învățământ organizatoare a testării) sau
    - au desfășurat o misiune permanentă în străinătate în calitate de atașat de afaceri interne/ofițer de legătură, într-un spațiu vorbitor de limba engleză sau
    - au fost detașați ca experți naționali la o instituție/organism al Uniunii Europene sau
    - au fost secondați de MAI într-o misiune de menținerea păcii de limba engleză.







































Fișiere anunț:
  1. Anunț - Anunț selecție post AAI Spania - Anunț selecție.pdf - Adăugat la: 23.11.2023, ora 19:48
  2. Fișa postului - Anexa 1.pdf - Adăugat la: 23.11.2023, ora 19:48
  3. Profil de candidat - Anexa 2.pdf - Adăugat la: 23.11.2023, ora 19:49
  4. INFORMARE privind modalitatea de desfășurare a probelor pentru selecția AAI - Anexa 3_INFORMARE privind modalitatea de desfășurare a probelor pentru selecția AAI.pdf - Adăugat la: 23.11.2023, ora 19:49
  5. Anunț - 493-Selecție prin recrutare din sursă internă post AAI la Ambasada României în Regatul Spaniei - Selecție prin recrutare din sursă internă post AAI la Ambasada României în Regatul Spaniei .pdf - Adăugat la: 23.11.2023, ora 19:53
Fișiere publicate ulterior activării anunțului:
Nu a fost încărcat niciun fișier, însă pot fi încărcate ulterior.